Tietoa meistä

Keiteleen Melojat ry on keskusjärjestöihin kuulumaton melontaseura, jonka tarkoituksena on edistää melontaharrastusta Keitelejärven vesireitillä. Seuran kotipaikka on Viitasaarella, mutta jäsenistöä on myös lähikunnista.

Historiaa

Keiteleen Melojat on alunperin perustettu noin v. 1933 Viitasaarella. Toimintaa jatkui 1950-luvun alkuun, jonka jälkeen yhdistys ei tiettävästi jatkanut toimintaansa. Uudelleen toiminta käynnistettiin v. 1997, kun paikkakunnalle muuttanut innokas merimeloja Jorma Holmström ryhtyi keräämään melonnasta kiinnostuneita kokoon. Alussa yhdistykseen liittyi noin 20 jäsentä. Tämän jälkeen on pidetty vuosittain melontakursseja, joiden tuloksena on saatu lisää jäseniä. Vuonna 2020 jäseniä seurassa oli 96.

Keiteleen Melojat historiaa
Viitasaari-seuran arkistokuva n. 1950-luvulta.

Kalusto

Kalustoa on saatu hankittua vuosien varrella ja lisäkalustoa hankitaan voimavarojen mukaan. Tällä hetkellä kalustoon kuuluu 14 yksikköä,  2 retkikaksikkoa, 2 koskikajakkia ja 1 juniorikajakki. Seuran kajakit säilytetään Osmolan vajalla ja yksityisillä jäsenillä on myös mahdollisuus kajakkien säilytykseen. Seuran kajakkeja ei vuokrata ulkopuolisille.

Toiminta

Meille tyypillistä toimintaa ovat viikkomelonnat arki-iltaisin, viikonloppuretket sekä kuutamomelonta syksyllä. Näiden lisäksi järjestämme myös melonnan alkeiskurssin melonnan aakkosten ja turvallisuuden merkeissä sekä pelastautumisharjoituksen seuran jäsenille.  Koskimelontaa ja uimahalliharjoituksia toteutetaan myös mahdollisuuksien mukaan.

Pimeämelontaa syksyllä 2015
Hämärämelontaa syksyllä 2015.

Seuralla on kajakkeja jäsenten käyttöön.  Tukikohtamme Osmolan vaja sijaitsee Viitasaaren vanhan kääntösillan läheisyydessä. Tarkempi sijainti kts. Yhteystiedot.

Keiteleen Melojilla on myös Facebook-ryhmä, jota käytetään jäsentiedotukseen ym. Kyseessä on jäsenille tarkoitettu suljettu ryhmä, johon voi pyytää jäsenyyttä.